Το Design Lab στο Μπάγκειον | 11-13 Μαΐου 2019 | Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

DESIGN LAB EA 2013

back to all events

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ

Έκθεση ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ: Η γέννηση ενός νέου, καινοτόμου concept!
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση «Ιδανική Ανακαίνιση», η οποία για 3 μέρες (8, 9 και 10 Μαρτίου) έλαβε χώρα στην Αίθουσα «Μηχανουργείο» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.
 
Η Έκθεση ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ αποτελεί ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό concept, το οποίο βασίστηκε στις κάτωθι (καταγεγραμμένες) πραγματικότητες:
 
1.    Η οικονομική κρίση, εκτός των άλλων, δημιούργησε νέες ανάγκες. Μια από αυτές είναι το “cocooning effect” (το να προτιμά δηλαδή κανείς να μένει σπίτι του), το οποίο φαίνεται πως αποτελεί την πιο «προχωρημένη» τάση της εποχής. Κατά συνέπεια, η ανακαίνιση, το «φρεσκάρισμα», το να κάνουμε τον χώρο που διαβιούμε καθημερινά περισσότερο φιλόξενο, αναδεικνύεται σε μια εν δυνάμει ανάγκη. 
2.    Ωστόσο, ακόμη κι αν ο καταναλωτής θα πειθόταν για την ανάγκη να «φρεσκάρει» τον χώρο της κατοικίας του, παραμένει το κρίσιμο ζήτημα, που σχετίζεται με τις (περιορισμένες) οικονομικές του δυνατότητες.

 

Στα δυο παραπάνω ζητήματα προσέφερε συγκροτημένες απαντήσεις η Έκθεση ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, η οποία παρουσίασε:
 

  • 20 προτάσεις Οικονομικής Ανακαίνισης/ Ανανέωσης Χώρων από ειδικούς επαγγελματίες (αρχιτέκτονες/ διακοσμητές/ κατασκευαστές) που επιλέχθηκαν έπειτα από διαγωνισμό που διενεργήθηκε με το σχετικό θέμα, και οι οποίες κάλυψαν μια μεγάλη γκάμα επιλογών (από «φρεσκάρισμα» δωματίου μέχρι ολική ανακαίνιση οικίας).
  • Επιλεγμένες εταιρείες με υλικά (δάπεδα, επενδύσεις τοίχων, επικαλύψεις επιφανειών, οροφές, φωτισμό, ταπετσαρίες, υφάσματα κοκ) τα οποία συμβάλλουν σε μια οικονομική ανακαίνιση ή ανανέωση.
  • Επιλεγμένες εταιρείες με έπιπλα, τα οποία επίσης μπορούν να δώσουν λύσεις για να ανακαινίσει ή να ανανεώσει κανείς τον χώρο του οικονομικά.

Αναμφίβολα, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Έκθεσης ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, υπήρξε η συγκροτημένη παρουσία (για πρώτη φορά στα ελληνικά εκθεσιακά χρονικά) αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών γραφείων, τα οποία είχαν από πριν εκπονήσει ώστε να παρουσιάσουν, αυτό που περιέγραφε ο διευκρινιστικός υπότιτλος της Έκθεσης, δηλαδή «Ιδέες και Οικονομικές Λύσεις για την Ανανέωση Χώρων». Μ’ αυτόν τον τρόπο, καταδείχθηκαν εμπράκτως δυο κομβικής ουσίας συμπεράσματα:
 
1. Η οικονομία μπορεί να προκύψει από την καινοτομία στην ιδέα και την χρήση υλικών και τεχνολογιών, και όχι από την υποβάθμιση της ποιότητας.
 
2. Τα εξειδικευμένα Μελετητικά Γραφεία (και όχι τα διάφορα κινούμενα γύρω από την οικοδομή επαγγέλματα) μπορούν να εξασφαλίσουν την οικονομία με ποιότητα, σε ένα ολιστικό και συστηματικό επίπεδο.
 
Οι επισκέπτες της Έκθεσης (ιδιώτες που επιζητούν προτάσεις ανακαίνισης οικίας αλλά και επαγγελματίες που σκέφτονται να ανακαινίσουν τον επαγγελματικό τους χώρο), έλαβαν ολοκληρωμένες, και με μεγάλο φάσμα έμπνευσης, προτάσεις από τα συμμετέχοντα Μελετητικά Γραφεία, ενώ οι εκθέτες που παρουσίαζαν Υλικά Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης καθώς και Έπιπλα, ολοκλήρωσαν το puzzle.
 
Όπως αναφέρουμε στον τίτλο, το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαρτίου «γεννήθηκε» ένα νέο, καινοτόμο concept. Τα βλέμματα πλέον όλων των εμπλεκομένων είναι στραμμένα στην «ανάπτυξη» και την «ενηλικίωσή» του, καθώς υπάρχουν αρκετά στάδια μετεξέλιξης, προκειμένου να αναδειχθεί και να παγιωθεί σαν ένα κομβικό γεγονός που θα επανασυστήσει και θα αναδείξει όλες τις διαστάσεις τού απόλυτα σημαντικού ρόλου της Αρχιτεκτονικής στις νέες, διαμορφούμενες πραγματικότητες.
 
Οι ζυμώσεις για τη μετάβαση του concept στα επόμενα στάδιά του έχουν ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στην Οργανώτρια Εταιρεία και τα Μελετητικά Γραφεία που (ως ιδρυτικά μέλη πλέον) συμμετείχαν σ’ αυτή την πρώτη εκδήλωση. Τα αποτελέσματα των ζυμώσεων αυτών αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα.
 
Αντί επιλόγου, να επαναλάβουμε την αρχική διακήρυξη της Έκθεσης, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό- στόχο και για τη συνέχεια:
Η Έκθεση «Ιδανική Ανακαίνιση» δεν αποσκοπεί στο να είναι μια ακόμη από τις ήδη υπάρχουσες εκθέσεις σπιτιού, ή εκείνες που σχετίζονται με τις κατασκευές. Στην ουσία, φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε βήμα έκφρασης νέων ιδεών και κομβικό σημείο συνάντησης και ανάπτυξης συνεργασιών όλων των εμπλεκομένων με το φάσμα των Κατασκευών και της Εσωτερικής Διακόσμησης, προκειμένου να διαμορφωθεί μια ελκυστική πρόταση προς το καταναλωτικό κοινό.

ΕΚΘΕΤΕΣ

ALPHA CONSTRUCTIONS-ΚΕΜΕΡΙΔΗΣ ΚΩΝ.& ΣΙΑ ΟΕ
ARCHIVIRUS DESIGN & ARCHITECTURE
ARCT 
ARTWAVE
CONCEPT.COMM - ΚΟΥΤΣΑΡΗ ΛΙΑ
DEVIN
FINESTRA
GREENBOX
INSITE ARCHITECTS
ISELCO HELLAS ΕΠΕ
KARANTINOS & ASSOCIATES
KALLIDOMO
NENA DECO
PRO.PLUS.MA ARKITEKTONES- ΜΑΝΤΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
QUAD INTERIORS ARCHITECTURE- ΠΑΤΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
RE-MAKE
SPAZIO
STUDIO AYLO
STUDIO LILA 
TAMTOI
ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Δ.& Ν.Ο.Ε.-ERGONLIGHT
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΔΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΡΗΓΟΡΕΛΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΕΚΤΟΡΑΣ 
ΔΑΛΔΑΒΑΝΗΣ Γ.& ΣΙΑ ΕΕ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 
ΕΞΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΒΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 
ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΡΑΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ & ΣΙΑ ΕΕ
ΚΡΟΥΣΚΑ ΕΡΣΗ 
ΜΠΕΡΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΝΈΟ ΚΛΑΣΙΚΟΝ ΜΕΠΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΠΟΛΥΑΝΝΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ-ΧΕΛΜΗΣ ΕΜΜ.-ΠΟΛΥΓΕΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΕ
ΤΟΥΜΠΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΧΑΡΤΟΦΥΛΗ ΑΝΝΑ-ΝΕΚΤΑΡΙΑ 
60 NEEDLES

SPONSORS/PARTNERS 2019

Υπό την Αιγίδα

Product Sponsors

Χορηγοί Επικοινωνίας

Supporters

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS
×