Το Design Lab στο Μπάγκειον | 11-13 Μαΐου 2019 | Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

So, What is design?

back to all news So, What is design?
Author: Design Lab
Published:

So, What is design?

Δανειζόμενοι τη φράση του Paul Rand “Design is so simple, that's why it is so complicated (Το design είναι τόσο απλό, γι’ αυτό είναι τόσο περίπλοκο)” και ορμώμενοι από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν οι επισκέπτες του Design Lab 2019 στο Μπάγκειον, ζητήσαμε από διοργανωτές, επαγγελματίες του χώρου και επισκέπτες να μας πουν με μια φράση τι είναι design  για τον κάθε έναν απ’ αυτούς.

Οι απαντήσεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και το εγχείρημά μας με τη μορφή παιχνιδιού μάς απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως το design για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό και πως τελικά δεν μπορείς να συνοψίσεις το τι είναι design σε μια σύντομη απάντηση, κυρίως γιατί αυτή η απάντηση θα ξεκινήσει συζήτηση! Βέβαια, αυτό ακριβώς είναι που ασκούσε και ασκεί γοητεία και αμείωτο το ενδιαφέρον ολoένα και περισσότερων ανθρώπων.

Το παράδοξο είναι πως όπου και να κοιτάξεις γύρω σου υπάρχει design. Οι εφαρμογές του έχουν διευρυνθεί αρκετά με το πέρασμα των χρόνων- και όμως δεν μπορείς να απαντήσεις με σαφήνεια στην παραπάνω ερώτηση. Ακόμα και εάν συγκλίνουν οι απόψεις, συνειδητοποιείς πόσο διαφορετική οπτική ή και έννοια παίρνει για τον καθένα.

Στο φετινό Design Lab πήραμε μια γεύση της εξέλιξης του design στη χώρα μας, και συνειδητοποιήσαμε πως η γοητεία αλλά και η περιέργεια που ασκεί στους περισσότερους αυτή η πολυπλοκότητα, μάς κάνει να ανυπομονούμε για τα επόμενα στάδιά του, την Έκθεση "The Design Fair”, καθώς και το “The Design Fest”! -δράσεις που προετοιμάζουμε ήδη, αλλά και περιμένουμε πώς και πώς, αδημονώντας για να έλθουμε σε επαφή με καινοτόμες ιδέες, αποτελεσματικές design υπηρεσίες και κατάθεση προτάσεων της νέας δημιουργικότητας!

Τι είναι το design λοιπόν;

Παίρνοντας ως σημείο εκκίνησης τον “άνθρωπο” και το πόσο ξεχωριστός είναι, πόσο ξεχωριστές είναι οι ιδέες και τα θέλω του, αλλά και τα προβλήματά του, σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις προσεγγίσεις που συγκεντρώσαμε κατά τη διάρκεια του Design Lab 2019.

Παράλληλα, σας προ(σ)καλούμε στην Έκθεση “The Design Fair” στις 22-25 Μαΐου 2020, στο Tae Kwon Do, για να συνεχίσουμε αυτή την τόσο δημιουργική την συζήτηση!

Μέχρι τότε όμως, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας, αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα του design και της δημιουργικότητας, τη δική σας εκδοχή για το design. Στείλτε μας τη δική σας απάντηση στο ερώτημα “So, What is design?”, και δείτε τη δημοσιευμένη στη σελίδα του Design Lab, αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης “The Design Fair” 2020!

...

SPONSORS/PARTNERS 2019

Υπό την Αιγίδα

Product Sponsors

Χορηγοί Επικοινωνίας

Supporters

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS
×