Το Design Lab στο Μπάγκειον | 11-13 Μαΐου 2019 | Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

Workshop | Απρόσωπο, Απουσία, Αντίληψη, Αναζήτηση | Κυριακή, 12.05.2019

back to all news Workshop | Απρόσωπο, Απουσία, Αντίληψη, Αναζήτηση | Κυριακή, 12.05.2019
Author: Design Lab
Published:

Workshop στο πλαίσιο του Design Lab 2019 με θέμα

 

Curators: 

Δημήτρης Μαρνέλλος- Αρχιτέκτων Μηχ. Ε.Μ.Π.,  Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Λέκτορας Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής

Σωτήρης Λάζου - Βιομηχανικός Σχεδιαστής

 

Ημερομηνία: Κυριακή,12 Μαΐου 2019
Ώρα: 12:00-15:00
Διάρκεια Workshop: 180'

 

* Η παρακολούθηση του workshop είναι δωρεάν.
* Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων. 


Το «Απρόσωπο» του Ελληνικού Σχεδιασμού (design).

Η «Απουσία» ταυτότητας.

Η «Αντίληψη» αν έχουμε δυνατότητες, αν υστερούμε και σε τι, σε σχέση με τους «άλλους».

Η «Αναζήτηση» του Νέου Ελληνικού Σχεδιασμού.

Θέματα που θα συζητηθούν στο  WORKSHOP με στόχο να αναζητηθούν κατευθύνσεις, γιατί όχι για τον νότιο-ευρωπαϊκό και ειδικότερα τον εγχώριο σχεδιασμό. 

 

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις σχετικές με τον σχεδιασμό (design) κυρίως σε ό,τι αφορά το έπιπλο, στην πρόσφατη και σύγχρονη ιστορική περίοδο- ελληνική πραγματικότητα, με στόχο τη δημιουργία συζητήσεων γύρω από το θέμα του σχεδιασμού, με την ενεργή συμμετοχή όλων.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τελικός στόχος είναι η δημιουργία ιδεών-θέσεων που αφορούν στον εγχώριο σχεδιασμό και στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας  μέσω σχεδιαστικών προτάσεων, ατομικά από όλους τους συμμετέχοντες, εστιάζοντας στη μορφή, στο υλικό κλπ. 

Βασικό «εργαλείο» για τη διαδικασία της παρουσίασης των ιδεών-προτάσεων, είναι το σκίτσο. Τα απαραίτητα χαρτικά είδη για την εκτέλεση των προτάσεων, θα διατεθούν από τους διοργανωτές.
Οι παραγόμενες ιδέες και προτάσεις, σε μορφή σκίτσων και  κειμένων, την τελευταία ημέρα θα παρουσιαστούν μέσα στον χώρο του Design Lab.

 


Εισαγωγικό σημείωμα για τους ομιλητές:

Δημήτρης Μαρνέλλος

Ο Δημήτρης Μαρνέλλος γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε Διακοσμητική στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας απ’ όπου αποφοίτησε το 1992, συνέχισε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π.  απ’ όπου αποφοίτησε το 1996,  απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην ίδια Σχολή το 2003, στην επιστημονική περιοχή της Αρχιτεκτονικής γλώσσας, Επικοινωνίας, Σχεδιασμού του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην κατεύθυνση Α’: Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας Ε.Μ.Π., Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, στον Τομέα ΙΙΙ «Αρχιτεκτονική Γλώσσα, Επικοινωνία και Σχεδιασμός» με Θέμα: «Η Ελλάδα του Μοντερνισμού: το Έπιπλο των  Ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, 1950-1970».              
 

Σωτήρης Λάζου

Ο Σωτήρης Λάζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 .Σπούδασε στα ΤΕΙ της Αθήνας στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου και  βιομηχανικό σχεδιασμό (MA)στο Μιλάνο το 1991, στην διάσημη DOMUS ACADEMY δίπλα στους ANDREA BRANZI ISAO HOSOE , ENZO MANZINI, ANDONIO CITTERIO K.A.
Από το 1992 σχεδιάζει έπιπλα και αντικείμενα για πολλές ελληνικές εταιρείες ,όπως : Βαράγκης ΑΕΒΕ, ΝΕΟΣΕΤ, ΝΕΟΚΑΤΟΙΚΕΙΝ, CONVEX, fleriana, MOD PLUS, Candia Strom, DE CODE, al2 κ.α .Έχει λάβει μέρος σε πολλές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (IMM COLOGNE, 100% design και Salone Di Mobile ). Έχει διδάξει στα ΤΕΙ της Αθήνας και από το 1996 είναι καθηγητής του Ιδ. Κολλεγίου Τεχνών ΑΚΤΟ. Οι δημιουργίες του έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση. Το τραπεζάκι COSMOS που σχεδίασε απέσπασε το βραβείο GOOD DESIGN AWARD 2008 (αναγνωρισμένου κύρους διεθνές βραβείο για νέα πρωτότυπα προϊόντα). Ο Σωτήρης Λάζου είναι μέλος του ελληνικού σχεδιαστικού γκρουπ “SCHEMATA” που ιδρύθηκε το 2003. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

SPONSORS/PARTNERS 2019

Υπό την Αιγίδα

Product Sponsors

Χορηγοί Επικοινωνίας

Supporters

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS
×