Το Design Lab στο Μπάγκειον | 11-13 Μαΐου 2019 | Πλατεία Ομονοίας, Αθήνα

Το Design Lab Athens 2015 φιλοξενεί τη σημαντικότερη έκθεση αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη!

back to all news Το Design Lab Athens 2015 φιλοξενεί τη σημαντικότερη έκθεση αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη!
Author: Design Lab
Published:

Μετά τη Βαρκελώνη και το Δουβλίνο, η φετινή διοργάνωση του Design Lab στην Αθήνα έχει τη μεγάλη τιμή να φιλοξενεί στην Τεχνόπολη την περιοδική έκθεση με τις 420 συμμετοχές στον διαγωνισμό EU Prize for Contemporary Architecture - Mies Van der Rohe Award 2015. Το βραβείο Mies Van der Rohe είναι το σημαντικότερο βραβείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ένα κορυφαίο έργο Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων.

Κύριοι στόχοι του βραβείου είναι η αναγνώριση και η επιβράβευση της αριστείας στην αρχιτεκτονική, καθώς και η ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς των Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων στην παραγωγή νέων ιδεών και τεχνολογιών. Το βραβείο βοηθά σημαντικά στην προβολή του αρχιτεκτονικού έργου το οποίο παράγεται μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιπλέον, υποστηρίζει ενεργά τους νέους αρχιτέκτονες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα γίνονται μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων, στη Βαρκελώνη. Στην έκθεση προβάλλονται σε πινακίδες όλα τα έργα που προτάθηκαν από θεσμικούς και ανεξάρτητους αξιολογητές στην Ευρώπη. Ένα από αυτά, θα είναι και το φετινό βραβείο, το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουμε!

Στα πλαίσια της έκθεσης που φιλοξενείται στο Design Lab, θα οργανωθεί ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα σε φετινούς αξιολογητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, και θα είναι προσκεκλημένοι όλοι οι αρχιτέκτονες των οποίων τα έργα διαγωνίστηκαν φέτος για το βραβείο.

Η έκθεση στην Αθήνα γίνεται με την επιμέλεια του ηλεκτρονικού περιοδικού Archisearch.gr (διεθνής πλατφόρμα Αρχιτεκτονικής του επιχειρηματία Βασίλη Μπαρτζώκα).

SPONSORS/PARTNERS 2019

Υπό την Αιγίδα

Product Sponsors

Χορηγοί Επικοινωνίας

Supporters

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS
×