To Design Lab στο 100% Hotel Show 2017 | 17 - 20 Νοεμβρίου | MEC Παιανίας

Δείτε φωτογραφίες από το χώρο που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ArchiGuide Event by Design Lab | 28-30 Μαΐου 2016

back to all news Δείτε φωτογραφίες από το χώρο που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ArchiGuide Event by Design Lab | 28-30 Μαΐου 2016
Author: Design Lab
Published:

Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου
Χώρος διεξαγωγής του 1ου 'ArchiGuide by Design Lab'
28 - 30 Μαΐου, 2016

Το ArchiGuide Event by Design Lab, επιλέγει τον ατμοσφαιρικό Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Πελοποννήσου για την πρώτη του διοργάνωση στις 28-30 Μαΐου 2016, δίνοντας έντονα το στίγμα του exclusive χαρακτήρα του Event.

Η νέα διοργάνωση, που φέρει την υπογραφή του Design Lab, θα μετατρέψει τις  ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του σταθμού σε σημείο αναφοράς των νέων εξελίξεων του Αρχιτεκτονικού κλάδου, παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις σε υλικά και υπηρεσίες, αλλά και καινοτόμα υλικά και προτάσεις.

Ο ιδιαίτερος χώρος του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Πελοποννήσου, με τον ξεχωριστό αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα, αναμένεται να αναδείξει το concept τουArchiGuide by Design Lab, και με την καλλιτεχνική του σημασία να υπογραμμίσει την Αρχιτεκτονική χροιά του θεσμού.

Μόλις λίγα μέτρα από τη στάση Μετρό “Σταθμός Λαρίσης", το ArchiGuide by Design Lab θα ανοίξει τις πύλες του αποκλειστικά σε Αρχιτέκτονες και Επαγγελματίες από το χώρο του Design.

H I S T O R Y 


 

Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου

Πρόκειται για ένα περίτεχνο κτήριο, το οποίο χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης το 1985, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής στον ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για διώροφο κεντρικό κτήριο, εκατέρωθεν του οποίου εκτείνονται δύο ισόγειες πτέρυγες. Συνδυάζει τις αρχές του νεοκλασικισμού, υιοθετώντας και πλήθος στοιχείων αρ νουβό, ενώ στην πίσω πλευρά του κτηρίου βρίσκεται η επιμήκης αποβάθρα.

Ο αρχικός πυρήνας του Σιδηροδρομικού Σταθμού χτίστηκε κατά την περίοδο 1884 - 1889, σε σχέδια Γάλλων μηχανικών, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Αλφρέντ Ροντέλ (Alfred Rondel) και αρχιμηχανικός ο Αντέλ Γκοτελάν (Abel Gotteland). Την τελική του μορφή, ωστόσο, έλαβε μεταξύ των ετών 1912 - 1913, σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ, οπότε και προστέθηκαν οι χαρακτηριστικοί τρούλοι στη θέση των στεγών.

Στο κτήριο αυτό ο χρόνος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει, καθώς υπάρχουν ακόμα αναλλοίωτα τα διακοσμητικά στοιχεία του 19ου αιώνα, όπως το ξύλινο ρολόι, τα φωτιστικά σώματα γκαζιού, το ξύλινο κουβούκλιο των εισιτηρίων, τα μαρμάρινα τζάκια. 

Αποτελεί διατηρητέο κτήριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας. Είναι μικρογραφία - με μικρές διαφοροποιήσεις - του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σιρκετσί της Κωνσταντινούπολης.

 

P H O T O S


 


 

 

 

 

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTERS
×